فروش عمده ویژه همکاران

0

علت باد کردن باتری گوشی می‌تواند به دلیل عواملی مختلفی همچون شارژ بیش از حد، استفاده از شارژرهای غیراستاندارد، دماهای بالا، خرابی‌های داخلی باتری و حتی عمر طولانی آن باشد. زمانی که باتری تحت فشار یا دماهای غیر مطلوب قرار می‌گیرد، مواد شیمیایی داخل آن واکنش نشان داده و موجب افزایش حجم باتری می‌شود.

 در این مقاله به بررسی این علل و راه‌های پیشگیری از باد کردن باتری خواهیم پرداخت تا از آسیب‌های احتمالی جلوگیری کنیم و عمر باتری گوشی را افزایش دهیم.

Table of Contents

باتری گوشی چیست؟

باتری، از قطعات اساسی در موبایل است که بدون وجود آن امکان استفاده از گوشی وجود ندارد. بعلاوه باتری نوعی منبع تغذیه به شمار می‌آید که ولتاژ و جریان مورد نیاز برای استفاده از گوشی را فراهم می‌سازد. با توجه به ساختار باطری دو، سه و چهار پایه خروجی دارد.

این محصول در ابعاد و اندازه‌های مختلف تولید می‌شود تا بتواند نیاز هر گونه از دستگاه‌ها را برآورده سازد. تفاوتی که باتری گوشی با سایر باتری‌‌ها دارد این است که علاوه بر قطب مثبت و منفی یک پایه سوم و یا چهارم بین آن دو قطب قرار می‌گیرد.

خرید باطری گوشی یکی از مهمترین اقداماتی است که برای حفظ عملکرد صحیح و عمر مفید دستگاه باید به آن توجه کرد. انتخاب یک باتری با کیفیت و اصل، نه تنها باعث افزایش دوام شارژدهی می‌شود؛ بلکه از مشکلاتی مانند داغ شدن، خاموشی ناگهانی یا حتی باد کردن باتری جلوگیری می‌کند.

باتری گوشی چیست؟

انواع باتری گوشی

باتری گوشی یکی از مهم‌ترین اجزای سخت ‌افزاری است که نقش حیاتی در عملکرد دستگاه دارد. نوع باتری به‌ کار رفته در گوشی تاثیر مستقیمی بر میزان نگهداری شارژ، سرعت شارژ شدن و حتی طول عمر کلی دستگاه دارد. با پیشرفت فناوری، انواع مختلفی از باتری‌ها برای گوشی‌های موبایل طراحی شده‌اند که هر کدام ویژگی‌ها، مزایا و معایب خاص خود را دارند. به طور خلاصه،  انواع باتری گوشی عبارتند از:

خطرات باتری باد کرده گوشی

دلیل تورم باتری گوشی ممکن است به علت جمع شدن گاز در باتری باشد. برای جلوگیری از هرگونه آسیب به گوشی آن را خاموش کرده و به برق وصل نکنید. در صورت امکان گوشی را در مکانی قرار دهید که دور از مواد آتش زا باشد. در آخر برای تعمیر باتری گوشی آن را نزد یک متخصص ببرید.

خطرات باتری باد کرده گوشی

روش‌های جلوگیری از باد کردن باتری موبایل

علت باد کردن باتری گوشی به عوامل مختلفی بستگی دارد با رعایت برخی از نکات می‌توانید از باد کردن باتری جلوگیری کنید. در زیر به برخی از روش‌های جلوگیری از باد کردن گوشی اشاره شده است:

به طور مثال اگر گوشی شما سامسونگ است از شارژر سامسونگ برای شارژ کردن آن استفاده کنید. عده‌ای از افراد به این نکته توجه زیادی ندارند که همین کار باد کردن باتری گوشی را به دنبال دارد. به طور مثال اگر از شارژر ۵ ولت و ۲ آمپر برای گوشی که نیاز به شارژر ۵ ولت و ۱.۵ آمپر دارد استفاده کنید طول عمر باتری کاهش می‌یابد.

خرید کابل گوشی با کیفیت نقش مهمی در سرعت شارژ و انتقال داده دارد و از آسیب به باتری یا پورت گوشی جلوگیری می‌کند. انتخاب کابل اصل و سازگار با دستگاه، باعث عملکرد بهتر و عمر طولانی‌تر گوشی می‌شود.

باتری که بیش از حد معمول شارژر شود مشکلاتی را با خود به همراه دارد. تکرار این کار علاوه بر کاهش کیفیت باتری باعث خراب شدن قطعات دیگری از موبایل می‌شود.

استفاده از موبایل هنگام شارژ شدن انرژی اضافی در باتری تولید می‌کند که نتیجه آن باد کردن باتری گوشی در گذر زمان می‌شود.

بهتر است همیشه در موبایل چند درصد باقی بماند و سپس آن را به شارژ بزنید. تخلیه کردن کامل شارژ یکی از دلایل متورم شدن باتری است.

اگر باتری یا شارژر داغ هستند از آن‌ها استفاده نکنید تا کمی خنک شوند. در روزهای گرم تابستان گوشی و شارژر را مستقیما در معرض نور آفتاب قرار ندهید.

روش‌های جلوگیری از باد کردن باتری موبایل

تعویض باتری قدیمی

شما به راحتی می‌توانید متوجه شوید که باتری شما قدیمی شده و استفاده مجدد از آن جایز نیست. برای فهمیدن می‌توانید به نگه داشتن شارژ در گوشی دقت کنید، اگر گوشی شما سریعا شارژ خالی می‌کند پس زمان تعویض باتری گوشی فرا رسیده است.

آیا باتری باد کرده قابل تعمیر است؟

باتری باد کرده قابلیت تعمیر را دارد و حتی در کمتر از یک ساعت این کار انجام می‌شود. اگر گوشی شما ضمانت دارد بهتر است از آن استفاده نمایید؛ اما اگر ضمانت ندارد به جای تعمیر یک باتری جدید تهیه کنید. باتری‌های باد کرده در صورت تعمیر مثل قبل کارایی و کیفیت بالایی ندارند و ممکن است دوباره خراب شوند. رفع مشکل باد کردن باطری گوشی به یکی از دغدغه‌های مهم افراد تبدیل شده است. بهتر است به جای رفع مشکل، روش‌های جلوگیری از باد کردن گوشی را بکار گیرید.

چگونگی تعمیر باتری باد کرده

روش‌های زیادی برای تعمیر باتری باد کرده وجود دارد که می‌تواند باتری را دوباره احیا کند. روش‌های تعمیر باتری باد کرده عبارت است از:

برای شوک دادن به باتری گوشی دو سیم برق با عایق ضخیم استفاده می‌شود. قطب مثبت به کانتکت مثبت و قطب منفی به کانتکت منفی وصل می‌شود. یک دقیقه این کار را ادامه دهید، سپس سیم‌ها را جدا کنید این کار به باتری شوک وارد می‌کند.

کاهش دمای باتری راهکار مناسبی است، زیرا این کار عملکرد باتری را بهتر می‌کند. حرارت زیاد از علت باد کردن باتری گوشی به شمار می‌آید. برای کاهش حرارت باتری را در یک پلاستیک ضخیم قرار داده و ۳ ساعت آن را در فریزر بگذارید.

کانتکت‌ها در باتری به رنگ طلایی هستند که در انتهای آن قرار دارند. وقتی این قسمت کثیف شود شارژ دهی گوشی به خوبی صورت نمی‌گیرد، برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است این قسمت را تمیز کنید.

احتمالا این وضعیت را وقتی باتری اتومبیل خالی شده است مشاهده کرده‌اید. وقتی باتری گوشی باد کرده و عملکرد قبلی خود را ندارد از این روش برای احیا کردن آن استفاده می‌کنند. برای این کار یک باتری ۹ ولتی با دو سیم ضخیم لازم است، این سیم‌ها باید به قطب‌های باتری وصل شوند. مدت زمان این اتصال ۴۵ دقیقه است که پس از آن باید سیم‌ها را از باتری جدا کنید.

چگونگی تعمیر باتری باد کرده

کلام پایانی

باتری باد کرده گوشی، خطر منفجر شدن بالایی دارد، برای جلوگیری از این اتفاق باید به خوبی از آن نگهداری کرد. علت باد کردن باتری گوشی به برخی از مراقبت‌ها باز می‌گردد که در صورت رعایت نکردن، باتری متورم می‌شود. در صورت هر گونه سوال در پایان صفحه سایت بی سی باطری کامنت بگذارید تا کارشناسان به خوبی شما عزیزان را راهنمایی کنند.

سوالات متداول